Teema-artikkelit

Valitsemme kuukausittain yhden positiiviseen psykologiaan liittyvän teeman, ja julkaisemme tästä aiheesta asiantuntija-artikkelin, usein kaksikin. Teema-artikkeli ilmestyy aina kuukauden 1. päivä etusivullemme sekä tälle sivulle, ja se jaetaan myös Facebook-ryhmäämme. Teemaan liittyy aina myös erityinen kuva, johon olemme poimineet ajatuksia herättävän tai voimaannuttavan mietelauseen. Jokaisen teema-artikkelin lopussa on linkki, josta voit ladata teemakuvan omalle koneellesi. 

Lue teema-artikkeleita

Uskosta kumpuaa uskallus

Isäni on syntynyt vuonna 1942. Muistan elävästi, kun eläkkeelle jäätyään hän sanoi minulle ajattelevansa, että on saanut elää onnellisimman mahdollisen ajan maapallolla.

Innostaminen etänä – kolme vinkkiä

Miten lisätä iloa ja energiaa etätöihin? Erityisesti esimiestyötä tekevät voivat joutua painimaan kiperän kysymyksen kanssa melko yksin, kun töitä tehdään etänä: miten innostaa porukkaa?

Koronavuosi Lontoossa minäkyvykkyyden opettajana

Maaliskuun viidentenä tunnelma on katossa. …

Vahvuuksille rakentava organisaatio

Menestyvät organisaatiot ovat joustavia ja muuntumiskykyisiä. Ne ikään kuin hengittävät kahta ilmaa – nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Nykyhetkessä on tärkeä vastata palvelujen käyttäjien tarpeisiin ja organisaation tavoitteiden toteutumiseen.

Ilo ja suru, toistensa ystävät

Iso oppi minulle on ollut ymmärtää, ettei ilon vastakohta olekaan suru vaan välinpitämättömyys. Surun keskelle mahtuu paljonkin iloa – musertavat murheet saattavatkin paljastaa piileviä iloja kuin metsässä lymyäviä kantarelleja.

Näetkö kuvastani, että hymyilen?

Tunteiden välittyminen verkkotapaamisessa on haaste. Miten välittyvät kiinnostus, myötätunto tai innostus?

Onko aikaansaamisessa taikaa?

Nykypäivän länsimaisella ihmisellä on vapaa-aikaa …

Kukoistava kasvatus alkaa aikuisen hyvinvoinnista

Kun vanhemmilta kysytään, mitä he kaikkein eniten toivovat lapsilleen, ovat vastaukset hyvin samankaltaisia ympäri maailmaa. Vanhemmat toivovat yleensä kaikkein eniten lapsilleen hyvää ja onnellista elämää.

Tunnetaidoilla tuloksia työelämässä

Hyvä tunneilmasto tarttuu asiakkaisiin, yhteistyökumppaneihin ja muihin sidosryhmiin. Ihmiset viihtyvät niiden ihmisten seurassa, joiden seurassa tuntuu hyvältä.

kukoistus
Anna itsellesi lupa kukoistaa

Elämä osaa kouluttaa meitä kovalla kädellä. Jokainen on jossakin vaiheessa kulkenut murskaavan mankelin läpi. Syvimpiä tunteita voi kätkeä, mutta niitä ei voi käskeä. Ne iskevät lujaa ja odottamatta, lupaa kysymättä. Mutta jos niitä ei olisi, elämän kukoistuksesta puuttuisi tärkeä elementti.

Milloin minä olen parhaimmillani?

Kaikilla meillä on kaikki 24 vahvuutta, mutta jokaisella on oma uniikki vahvuusprofiilimme. Jotkut vahvuuksista ovat ydinvahvuuksiamme, eli sellaisia, jotka tekevät minusta juuri minut, joita käyttäessäni olen parhaimmillani.

Johtajuus ansaitaan arjen myrskyissä

Johtajuus on omilta ihmisiltä ja koko ympäröivältä sidosryhmältä ansaittu asia, jota mitataan erityisesti silloin kun ajat ovat kovemmat. Positiivinen johtajuus saa aikaan hyvän fiiliksen organisaation arkeen. Se syntyy kaikkien edellä mainittujen yksinkertaisten asioiden kautta – ei vain olemalla kovassa tilanteessa kova johtaja.

Vieritä ylös