Teema-artikkelit

Valitsemme kuukausittain yhden positiiviseen psykologiaan liittyvän teeman, ja julkaisemme tästä aiheesta asiantuntija-artikkelin, usein kaksikin. Teema-artikkeli ilmestyy aina kuukauden 1. päivä etusivullemme sekä tälle sivulle, ja se jaetaan myös Facebook-ryhmäämme. Teemaan liittyy aina myös erityinen kuva, johon olemme poimineet ajatuksia herättävän tai voimaannuttavan mietelauseen. Jokaisen teema-artikkelin lopussa on linkki, josta voit ladata teemakuvan omalle koneellesi. 

Lue teema-artikkeleita

Näetkö kuvastani, että hymyilen?

Tunteiden välittyminen verkkotapaamisessa on haaste. Miten välittyvät kiinnostus, myötätunto tai innostus?

Onko aikaansaamisessa taikaa?

Nykypäivän länsimaisella ihmisellä on vapaa-aikaa …

Kukoistava kasvatus alkaa aikuisen hyvinvoinnista

Kun vanhemmilta kysytään, mitä he kaikkein eniten toivovat lapsilleen, ovat vastaukset hyvin samankaltaisia ympäri maailmaa. Vanhemmat toivovat yleensä kaikkein eniten lapsilleen hyvää ja onnellista elämää.

Tunnetaidoilla tuloksia työelämässä

Hyvä tunneilmasto tarttuu asiakkaisiin, yhteistyökumppaneihin ja muihin sidosryhmiin. Ihmiset viihtyvät niiden ihmisten seurassa, joiden seurassa tuntuu hyvältä.

kukoistus
Anna itsellesi lupa kukoistaa

Elämä osaa kouluttaa meitä kovalla kädellä. Jokainen on jossakin vaiheessa kulkenut murskaavan mankelin läpi. Syvimpiä tunteita voi kätkeä, mutta niitä ei voi käskeä. Ne iskevät lujaa ja odottamatta, lupaa kysymättä. Mutta jos niitä ei olisi, elämän kukoistuksesta puuttuisi tärkeä elementti.

Milloin minä olen parhaimmillani?

Kaikilla meillä on kaikki 24 vahvuutta, mutta jokaisella on oma uniikki vahvuusprofiilimme. Jotkut vahvuuksista ovat ydinvahvuuksiamme, eli sellaisia, jotka tekevät minusta juuri minut, joita käyttäessäni olen parhaimmillani.

Johtajuus ansaitaan arjen myrskyissä

Johtajuus on omilta ihmisiltä ja koko ympäröivältä sidosryhmältä ansaittu asia, jota mitataan erityisesti silloin kun ajat ovat kovemmat. Positiivinen johtajuus saa aikaan hyvän fiiliksen organisaation arkeen. Se syntyy kaikkien edellä mainittujen yksinkertaisten asioiden kautta – ei vain olemalla kovassa tilanteessa kova johtaja.

Maaliskuu 2020: Hanna Brotheruksen ja Mikko Kuustosen onni on monenlaisten asioiden summa

Koreografi Hanna Brotherus ja laulaja/lauluntekijä Mikko Kuustonen jakavat vinkkejään arjen onnellisuuteen. Mistä arjen onnellisuus koostuu nyt, juuri ennen Mikko Kuustosen 60-vuotisjuhlia.

rakkaus
Helmikuu 2020: Rakkaus on potaatti

Työttömien ruokailussa loppuivat perunat. Ratkaisu löytyi rakkaudesta. Maanviljelijä soitti ja teki tarjouksen.

Tammikuu 2020: Myönteistä terveyttä ja elinvoimaa 2020!

Vuoden vaihtuessa monen katse kääntyy omaan terveyteen. Liikuntaa pitäisi lisätä, painoa pudottaa ja tipatonta viettää. Kaikki tuo on toki tärkeää.

Joulukuun teema: Läsnäolo

Läsnäolo suhtautuu olemassaoloon kuten eläminen elossa olemiseen. On ihan mahdollista pysyä hengissä olematta kenellekään läsnä

Marraskuun teema: Myötätunto

Myötätunto on arjen ihmeellisyyttä. Se ei kuitenkaan ole taikaa tai supervoimaa, vaan seurausta toinen toisensa jälkeen otetuista askelista kohti oman ajattelun ja toiminnan avaamista suurempaan rakkaudellisuuteen.

Vieritä ylös