Teema-artikkelit

Valitsemme kuukausittain yhden positiiviseen psykologiaan liittyvän teeman, ja julkaisemme tästä aiheesta asiantuntija-artikkelin, usein kaksikin. Teema-artikkeli ilmestyy aina kuukauden 1. päivä etusivullemme sekä tälle sivulle, ja se jaetaan myös Facebook-ryhmäämme. Teemaan liittyy aina myös erityinen kuva, johon olemme poimineet ajatuksia herättävän tai voimaannuttavan mietelauseen. Jokaisen teema-artikkelin lopussa on linkki, josta voit ladata teemakuvan omalle koneellesi. 

Lue teema-artikkeleita

Itsetuntemuksesta mielen hyvinvointia
Jos sinua pyydettäisiin kertomaan oman elämäsi tarina, minkälainen se olisi? Miten kuvailisit sen keskeisiä käännekohtia ja tärkeitä tapahtumia?
Antaisinko anteeksi – ja unohtaisin sen mutta-sanan?
Joku oli lukenut kirjani ja kysyi, ”Miten pystyit antamaan anteeksi”?  En ole aina pystynytkään, enkä varsinkaan osannut. Olen opetellut koko ikäni antamaan anteeksi – ja ...
Toivo on tapa ajatella
Jos sinun pitäisi määritellä, mistä toivossa on kyse, mitä vastaisit? Minulle toivo on ennen kaikkea silta mahdottoman ja mahdollisen välillä.
Motivaatioon tarvitaan tahtoa, toivoa ja päämäärä
Seikkailuretket vaativat pitkää suunnittelua monta vuotta etukäteen. Yksi retkistä tapahtui vuonna 1997 Grönlannissa, jonne Polari lähti toteuttamaan unelmaansa kahden ystävänsä kanssa.
Uskosta kumpuaa uskallus
Isäni on syntynyt vuonna 1942. Muistan elävästi, kun eläkkeelle jäätyään hän sanoi minulle ajattelevansa, että on saanut elää onnellisimman mahdollisen ajan maapallolla.
Innostaminen etänä – kolme vinkkiä
Miten lisätä iloa ja energiaa etätöihin? Erityisesti esimiestyötä tekevät voivat joutua painimaan kiperän kysymyksen kanssa melko yksin, kun töitä tehdään etänä: miten innostaa porukkaa?
Koronavuosi Lontoossa minäkyvykkyyden opettajana
Maaliskuun viidentenä tunnelma on katossa. Juhlimme Tom of Finland -näyttelyn avajaisia House of Illustrationissa Lontoon Kings Crossissa. Tupa notkuu juhlakansaa, on virkamiehiä, nahkamiehiä, taideväkeä ja ...
Vahvuuksille rakentava organisaatio
Menestyvät organisaatiot ovat joustavia ja muuntumiskykyisiä. Ne ikään kuin hengittävät kahta ilmaa – nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Nykyhetkessä on tärkeä vastata palvelujen käyttäjien tarpeisiin ja organisaation ...
Ilo ja suru, toistensa ystävät
Iso oppi minulle on ollut ymmärtää, ettei ilon vastakohta olekaan suru vaan välinpitämättömyys. Surun keskelle mahtuu paljonkin iloa - musertavat murheet saattavatkin paljastaa piileviä iloja ...
Näetkö kuvastani, että hymyilen?
Tunteiden välittyminen verkkotapaamisessa on haaste. Miten välittyvät kiinnostus, myötätunto tai innostus?
Onko aikaansaamisessa taikaa?
Koemme arjessa usein riittämättömyyden tunnetta ja haluaisimme saada enemmän aikaan. Välillä tuntuu, kuin aikaansaamiseen tarvittaisiin suorastaan taikakeinoja!
Kukoistava kasvatus alkaa aikuisen hyvinvoinnista
Kun vanhemmilta kysytään, mitä he kaikkein eniten toivovat lapsilleen, ovat vastaukset hyvin samankaltaisia ympäri maailmaa. Vanhemmat toivovat yleensä kaikkein eniten lapsilleen hyvää ja onnellista elämää.
Scroll to Top