Teema-artikkelit

Valitsemme kuukausittain yhden positiiviseen psykologiaan liittyvän teeman, ja julkaisemme tästä aiheesta asiantuntija-artikkelin, usein kaksikin. Teema-artikkeli ilmestyy aina kuukauden 1. päivä etusivullemme sekä tälle sivulle, ja se jaetaan myös Facebook-ryhmäämme. Teemaan liittyy aina myös erityinen kuva, johon olemme poimineet ajatuksia herättävän tai voimaannuttavan mietelauseen. Jokaisen teema-artikkelin lopussa on linkki, josta voit ladata teemakuvan omalle koneellesi. 

Lue teema-artikkeleita

Itsetuntemuksesta mielen hyvinvointia

Jos sinua pyydettäisiin kertomaan oman elämäsi tarina, minkälainen se olisi? Miten kuvailisit sen keskeisiä käännekohtia ja tärkeitä tapahtumia?

Antaisinko anteeksi – ja unohtaisin sen mutta-sanan?

Joku oli lukenut kirjani ja kysyi, ”Miten pystyit antamaan anteeksi”?  En ole aina pystynytkään, enkä varsinkaan osannut. Olen opetellut koko ikäni antamaan anteeksi – ja vielä ilman mutta-sanaa.

Toivo on tapa ajatella

Jos sinun pitäisi määritellä, mistä toivossa on kyse, mitä vastaisit? Minulle toivo on ennen kaikkea silta mahdottoman ja mahdollisen välillä.

Motivaatioon tarvitaan tahtoa, toivoa ja päämäärä

Seikkailuretket vaativat pitkää suunnittelua monta vuotta etukäteen. Yksi retkistä tapahtui vuonna 1997 Grönlannissa, jonne Polari lähti toteuttamaan unelmaansa kahden ystävänsä kanssa.

Uskosta kumpuaa uskallus

Isäni on syntynyt vuonna 1942. Muistan elävästi, kun eläkkeelle jäätyään hän sanoi minulle ajattelevansa, että on saanut elää onnellisimman mahdollisen ajan maapallolla.

Innostaminen etänä – kolme vinkkiä

Miten lisätä iloa ja energiaa etätöihin? Erityisesti esimiestyötä tekevät voivat joutua painimaan kiperän kysymyksen kanssa melko yksin, kun töitä tehdään etänä: miten innostaa porukkaa?

Koronavuosi Lontoossa minäkyvykkyyden opettajana

Maaliskuun viidentenä tunnelma on katossa. …

Vahvuuksille rakentava organisaatio

Menestyvät organisaatiot ovat joustavia ja muuntumiskykyisiä. Ne ikään kuin hengittävät kahta ilmaa – nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Nykyhetkessä on tärkeä vastata palvelujen käyttäjien tarpeisiin ja organisaation tavoitteiden toteutumiseen.

Ilo ja suru, toistensa ystävät

Iso oppi minulle on ollut ymmärtää, ettei ilon vastakohta olekaan suru vaan välinpitämättömyys. Surun keskelle mahtuu paljonkin iloa – musertavat murheet saattavatkin paljastaa piileviä iloja kuin metsässä lymyäviä kantarelleja.

Näetkö kuvastani, että hymyilen?

Tunteiden välittyminen verkkotapaamisessa on haaste. Miten välittyvät kiinnostus, myötätunto tai innostus?

Onko aikaansaamisessa taikaa?

Nykypäivän länsimaisella ihmisellä on vapaa-aikaa …

Kukoistava kasvatus alkaa aikuisen hyvinvoinnista

Kun vanhemmilta kysytään, mitä he kaikkein eniten toivovat lapsilleen, ovat vastaukset hyvin samankaltaisia ympäri maailmaa. Vanhemmat toivovat yleensä kaikkein eniten lapsilleen hyvää ja onnellista elämää.

Vieritä ylös