Tervetuloa lukemaan
positiivisia blogikirjoituksia!

Haluaisitko lukea blogikirjoituksen jostain tietystä aiheesta? Vai oletko kenties itse kirjoittanut artikkelin, jonka haluaisit julkaista blogissamme?  Kerro siitä meille sähköpostilla! Osoitteemme on info@sppy.fi. Lue myös ohjeemme vieraskynäilijöille!

Lue blogikirjoituksia

  • Kaikki
  • Blogi
  • Teema
  • Toivon vuosi 2021
Monta oikeutta

Virheellinen ja pintapuolinen ajatus uskottelee, että lain yläpuolella on ”oikeus”. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan.

Itsetuntemuksesta mielen hyvinvointia

Jos sinua pyydettäisiin kertomaan oman elämäsi tarina, minkälainen se olisi? Miten kuvailisit sen keskeisiä käännekohtia ja tärkeitä tapahtumia?

Antaisinko anteeksi – ja unohtaisin sen mutta-sanan?

Joku oli lukenut kirjani ja kysyi, ”Miten pystyit antamaan anteeksi”?  En ole aina pystynytkään, enkä varsinkaan osannut. Olen opetellut koko ikäni antamaan anteeksi – ja vielä ilman mutta-sanaa.

Miksi selviäminen ja resilienssi on niin erilaista eri ihmisillä?

Tämä blogiteksti syntyi jäseneltä tulleen …

Näe ja tule nähdyksi

Kaksituhattaluvun alussa minut valittiin johtamaan …

Onnellisesti oman näköinen kesä

Me suomalaiset odotamme kevättä ja kesää usein malttamattomuudella. Hehkuttelemme etukäteen ajatuksella valoisista pitkistä illoista ja öistä sekä kaikesta siitä ihanasta, mitä kesällä voimme tehdä ja kokea.

Toivo on tapa ajatella

Jos sinun pitäisi määritellä, mistä toivossa on kyse, mitä vastaisit? Minulle toivo on ennen kaikkea silta mahdottoman ja mahdollisen välillä.

Se hymy oli ihmeellinen

Kun isoäitini oli lukioikäinen nuori, hänen äitinsä ja veljensä sairastuivat tuberkuloosiin. Isommat sisarukset hoitivat pienempiään. Äiti kuoli ylioppilaskirjoitusten aikaan, veli vähän myöhemmin.

Motivaatioon tarvitaan tahtoa, toivoa ja päämäärä

Seikkailuretket vaativat pitkää suunnittelua monta vuotta etukäteen. Yksi retkistä tapahtui vuonna 1997 Grönlannissa, jonne Polari lähti toteuttamaan unelmaansa kahden ystävänsä kanssa.

Toivoa videon välityksellä

Etäännymme toisistamme, emme kuule enää mitä toinen sanoo kun puolet elekielestä on joko mustan ruudun tai maskin takana, mutta ennen kaikkea etäännymme itsestämme ja kyvykkyydestä kohdata omia tunteitamme.

Uskosta kumpuaa uskallus

Isäni on syntynyt vuonna 1942. Muistan elävästi, kun eläkkeelle jäätyään hän sanoi minulle ajattelevansa, että on saanut elää onnellisimman mahdollisen ajan maapallolla.

Kiitollisuuspäiväkirja valokuvaten

Huomasin parin ensimmäisen viikon jälkeen, että katse alkoi vaistomaisesti rekisteröidä hyviä asioita, ilman kameraakin, ja kaamoksen paino tuntui hieman kevenevän.

Vieritä ylös