Tervetuloa lukemaan
positiivisia blogikirjoituksia!

Haluaisitko lukea blogikirjoituksen jostain tietystä aiheesta? Vai oletko kenties itse kirjoittanut artikkelin, jonka haluaisit julkaista blogissamme?  Kerro siitä meille sähköpostilla! Osoitteemme on info@sppy.fi. Lue myös ohjeemme vieraskynäilijöille!

Lue blogikirjoituksia

  • Kaikki
  • Blogi
  • Teema
  • Toivon vuosi 2021
Arvostatko omia resurssejasi ja pidätkö niistä huolta?

Mieli voi haluta jatkaa kovaa vauhtia eteenpäin, kun keho jo lähes ”huutaa”, että höllää nyt vähän.

Positiivisena ihmisenä on helpompi elää

Onnellisuusprofessorina tunnetuksi tullut Markku Ojanen korostaa, että kaikki lähtee yhteisestä onnellisuudesta.

kirsikkapuut ja polkupyörä
Rakkauskirje positiiviselle psykologialle

Kun Martin Seligmanin kirja Aito Onnellisuus ilmestyi suomeksi vuonna 2004, olin 25-vuotias kirkasotsainen valtiotieteiden opiskelija ja 4-vuotiaan nuori eronnut äiti. Rakastuin positiiviseen psykologiaan välittömästi ja ehdottomasti.

lapset halaavat
Kosketus kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Taputtaminen ja kädestä pitäminen viestittävät paljon enemmän kuin sanat. Kosketus aktivoi rakkaus- ja mielihyvähormoneja ja tuottaa hyvää oloa. Lämmin, aito kosketus tuo hyvän olon sekä kosketettavalle että koskijalle.

kosketuksen voima
Ihminen on biologisesti ohjelmoitu tavoittelemaan hellää kosketusta! Joko nyt saa halata?

Kun pienenä, energisenä likkana piti illalla mennä nukkumaan, uni ei tullut. Äidin sisko, Kerttu-täti tiesi, miten toimia. Hän sivellen piirsi hellin sormin otsalle ja koko pään alueelle näkymättömän myssyn.

Monta oikeutta

Virheellinen ja pintapuolinen ajatus uskottelee, että lain yläpuolella on ”oikeus”. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan.

Itsetuntemuksesta mielen hyvinvointia

Jos sinua pyydettäisiin kertomaan oman elämäsi tarina, minkälainen se olisi? Miten kuvailisit sen keskeisiä käännekohtia ja tärkeitä tapahtumia?

Antaisinko anteeksi – ja unohtaisin sen mutta-sanan?

Joku oli lukenut kirjani ja kysyi, ”Miten pystyit antamaan anteeksi”?  En ole aina pystynytkään, enkä varsinkaan osannut. Olen opetellut koko ikäni antamaan anteeksi – ja vielä ilman mutta-sanaa.

Miksi selviäminen ja resilienssi on niin erilaista eri ihmisillä?

Tämä blogiteksti syntyi jäseneltä tulleen …

Näe ja tule nähdyksi

Kaksituhattaluvun alussa minut valittiin johtamaan …

Onnellisesti oman näköinen kesä

Me suomalaiset odotamme kevättä ja kesää usein malttamattomuudella. Hehkuttelemme etukäteen ajatuksella valoisista pitkistä illoista ja öistä sekä kaikesta siitä ihanasta, mitä kesällä voimme tehdä ja kokea.

Toivo on tapa ajatella

Jos sinun pitäisi määritellä, mistä toivossa on kyse, mitä vastaisit? Minulle toivo on ennen kaikkea silta mahdottoman ja mahdollisen välillä.

Scroll to Top