Vahvuudet – myönteiset tunteet – hyvinvointi

Suomen positiivisen psykologian yhdistys on kaikille avoin foorumi, jonka päämäärinä on tuoda työkaluja parempaan arkeen, jakaa tutkittua tietoa sekä vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen voimavaroja ja hyvinvointia. Yhdistys on perustettu vuonna 2015.

Hallitus

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus koostuu innokkaista positiivisen psykologian ammattilaisista ja aktiiveista.

 • Pauliina Airaksinen-Aminoff
 • Ritva Enäkoski, SPPY:n hallituksen puheenjohtaja, on journalisti, taitovalmentaja, kirjailija, VTM, EMBA, Mindfulness Instructor sekä positiivisen psykologian asiantuntija ja myönteisyyden mielentaitojen opettamisen pioneeri.
 • Sirkkaliisa Heimonen, PsT ja ratkaisukeskeinen valmentaja, työskentelee hyvän ikääntymisen ja ikäihmisten mielen hyvinvoinnin edistämisen asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
 • Aliisa Holkko on sosiaalipsykologian maisteriopiskelija, joka soveltaa positiivisen psykologian oppeja niin vapaa-ajallaan kuin työssään Happiness Designerina startup-yritys Mightifierissa. Aliisan intohimona on rakentaa parempaa maailmaa arvostavan vuorovaikutuksen kautta. Aliisan vahvuuksia ovat innostus, luovuus ja sosiaalinen älykkyys.
 • Susanna Huuskonen on KTM, jolla on pitkä kokemus talous- ja henkilöstöjohtamisesta sekä erilaisista muutosprojekteista ja -tilanteista. Susanna toimii yrittäjänä ja haluaa olla mukana kehittämässä yrityksiä ja työpaikkoja, joissa sekä yritys että yrittäjä ja henkilöstö voivat hyvin, onnistuvat työssään ja saavuttavat tavoitteensa. Hän opiskelee parhaillaan johdon ja esimiesten työnohjaajaksi ja toimii myös BrainID®-mentorina auttaen asiakasta tulkitsemaan aivojen kunnosta ja toimintakyvystä saatuja mittaustuloksia.
 • Johanna Koskimies on business- ja uracoach ja hyvinvointivalmentaja, joka innostui positiivisesta psykologiasta koettuaan myönteisen ajattelun käänteentekevän voiman omassa elämässään. Nykyisessä työssään Johanna auttaa muita uraan ja liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä sekä onnellisuustaitojen kehittämisessä.
 • Riitta Marjamaa, lääkäri ja LCF-Coach, kiinnostui Positiivinen terveys -ajattelusta toipuessaan omasta vakavasta sairaudestaan. Positiivinen psykologia tarjoaa tutkittua tietoa siitä, miten mieli vaikuttaa toipumiseen ja terveenä pysymiseen.
 • Tiina Rantaniemi on henkilöstön kehittämisen ja johtamisen ammattilainen sekä Personal Trainer. Kokemusta henkilöstöhallinnon tehtävistä sekä valmentamisesta ja kouluttamisesta on kertynyt reilun kymmenen vuoden ajalta Suomessa ja maailmalla. Tiina on opiskellut avoimessa yliopistossa psykologian ja urheilupsykologian perusopinnot, positiivisen psykologia on siis uusi mielenkiintoinen polku ihmismielen ymmärtämisessä.
 • Pirjo Somerkivi, (YTT, FM, tietokirjailija) toimii kouluttajana, valmentajana ja työnohjaaja-coachina erityisesti sosiaali-, terveys- ja koulutusaloilla. Pitkästä elämän- ja työkokemuksestaan huolimatta Pirjolla riittää kiinnostavaa opiskeltavaa elämässä selviytymisessä Nalle Puhin Rimpatirei -asenteella. Pirjon hyvänä elämänohjeena toimii Älä lyö päätäsi seinään, etsi ovi!
 • Lotta Uusitalo on FT, erityispedagogiikan dosentti ja yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Lotta tutkii vahvuuksia ja hyvän huomaamista, kouluttaa ja kirjoittaa aiheesta.
 • Pirjo Wesaniemi on helsinkiläinen toimittaja, sosionomi ja tietokirjailija. Hänellä on pitkä ura sanomalehdissä, radiossa, televisiossa ja aikakauslehdistössä. Osa-aikakainuulaisena on löytynyt pysähtymällä aivan uusi näköala maailmaan ja itseen. Hän on myös seitsemän lapsenlapsen mummi, joka rakastaa ruokaa, oopperaa ja uskoo hyvän tähden.

YHTEYSTIEDOT

 • Talous, laskutus ja jäsenmaksut: laskutus@sppy.fi
 • Muut asiat: info@sppy.fi

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus 2019. Ylärivissä vasemmalta: Aliisa Holkko, Pirjo Somerkivi, Susanna Huuskonen ja Johanna Koskimies.  Alarivissä Lotta Uusitalo, Riitta Marjamaa, Ritva Enäkoski (pj.), Tiina Rantaniemi, Sirkkaliisa Heimonen ja Pirjo Wesaniemi. Kuvasta puuttuu Pauliina Airaksinen-Aminoff.

Tiimit ja vastuut

Viestintä

Johanna Koskimies, Riitta Marjamaa ja Pirjo Wesaniemi

Talous ja jäsenrekisteri

Susanna Huuskonen ja Pirjo Somerkivi

Hallinto

Ritva Enäkoski, Sirkkaliisa Heimonen ja Tiina Rantaniemi

Tapahtumat

Aliisa Holkko ja Tiina Rantaniemi.

OLLAAN YHTEYDESSÄ:

Jäsenyyteen liittyvät asiat: jasenasiat@sppy.fi

Talous ja laskutus: laskutus@sppy.fi

Muut asiat: info@sppy.fi

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

Vieritä ylös