Vahvuudet – myönteiset tunteet – hyvinvointi

Suomen positiivisen psykologian yhdistys on kaikille avoin foorumi, jonka päämäärinä on tuoda työkaluja parempaan arkeen, jakaa tutkittua tietoa sekä vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen voimavaroja ja hyvinvointia. Yhdistys on perustettu vuonna 2015.

Hallitus

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus koostuu kymmenestä innokkaasta positiivisen psykologian ammattilaisesta ja aktiivista.

  • Ritva Enäkoski, SPPY:n puheenjohtaja, on journalisti, taitovalmentaja, kirjailija, VTM, EMBA, Mindfulness Instructor ja myönteisyyden mielentaitojen opettamisen pioneeri.
  • Heli Väre on FM, yrittäjä ja businessterapeutti. Helillä on kokemusasiantuntijuutta yritysmaailmasta ja hänen missionsa on kehittää suomalaista johtamis- ja yrityskulttuuria positiivisemmaksi.
  • Pirjo Pyykkö-Tuominen, KTM, eMBA on johtamisen ja vähittäiskaupan ammattilainen,  liiketoiminnan kehittäjä ja muutoksen tekijä. ”Hyvällä henkilöstöjohtamisella luodaan erinomainen asiakaskokemus!”
  • Ari Voutilainen, KTM ja viestintäjohtaja, on yritys-, johtamis- ja muutosviestinnän asiantuntija, joka liikuttaa organisaatioita positiivisen vireen kautta.
  • Miia Paakkanen, tutkija ja valmentaja. Miia tutkii parhaillaan keinoja vahvistaa myötätuntoa sekä sen vaikutuksia yksilölle, tiimeille ja organisaatioille. Hän valmentaa tunnetaitoja ja opettaa yliopistolla positiivista psykologiaa ja positiivista organisaatiotiedettä.
  • Touko Kuusi, opiskelija, joka tekee parhaillaan tutkimusta hyväntekemisestä ja hyvinvoinnista ja tieteen katsaus/meta-analyysi- ja tutkimusmenetelmien parantamisesta. Toukon intohimona on suodattaa tutkimustiedosta se, mikä varmimmin ja parhaiten toimii.
  • Riitta Marjamaa, lääkäri ja LCF-Coach, kiinnostui Positiivinen terveys -ajattelusta toipuessaan omasta vakavasta sairaudestaan. Positiivinen psykologia tarjoaa tutkittua tietoa siitä, miten mieli vaikuttaa toipumiseen ja terveenä pysymiseen.
  • Lotta Uusitalo-Malmivaara on FT, erityispedagogiikan dosentti ja yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Lotta tutkii vahvuuksia ja hyvän huomaamista, kouluttaa ja kirjoittaa aiheesta.
  • Sirkkaliisa Heimonen, PsT ja ratkaisukeskeinen valmentaja, työskentelee hyvän ikääntymisen ja ikäihmisten mielen hyvinvoinnin edistämisen asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
Hallituksen kuva

Suomen positiivisen psykologian ry:n hallitus 2018. Ylärivissä vasemmalta: Riitta Marjamaa, Sirkkaliisa Heimonen, Maarit Tiililä ja Heli Väre. Alarivissä Touko Kuusi, Ritva Enäkoski (pj.), Sanna Salovuori ja Aliisa Holkko.