Vahvuudet – myönteiset tunteet – hyvinvointi

Suomen positiivisen psykologian yhdistys on kaikille avoin foorumi, jonka päämäärinä on tuoda työkaluja parempaan arkeen, jakaa tutkittua tietoa sekä vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen voimavaroja ja hyvinvointia. Yhdistys on perustettu vuonna 2015.

Hallitus

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus koostuu innokkaista positiivisen psykologian ammattilaisista ja aktiiveista.

  • Ritva Enäkoski, SPPY:n puheenjohtaja, on journalisti, taitovalmentaja, kirjailija, VTM, EMBA, Mindfulness Instructor ja myönteisyyden mielentaitojen opettamisen pioneeri.
  • Sirkkaliisa Heimonen, PsT ja ratkaisukeskeinen valmentaja, työskentelee hyvän ikääntymisen ja ikäihmisten mielen hyvinvoinnin edistämisen asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
  • Touko Kuusi, opiskelija, joka tekee parhaillaan tutkimusta hyväntekemisestä ja hyvinvoinnista ja tieteen katsaus/meta-analyysi- ja tutkimusmenetelmien parantamisesta. Toukon intohimona on suodattaa tutkimustiedosta se, mikä varmimmin ja parhaiten toimii.
  • Riitta Marjamaa, lääkäri ja LCF-Coach, kiinnostui Positiivinen terveys -ajattelusta toipuessaan omasta vakavasta sairaudestaan. Positiivinen psykologia tarjoaa tutkittua tietoa siitä, miten mieli vaikuttaa toipumiseen ja terveenä pysymiseen.
  • Maarit Tiililä, KTM, on intohimoinen johtamisen kehittäjä ja kansainvälisesti sertifioitu johdon coach (PCC), joka ammentaa niin opettajan kuin henkilöstöjohtajan taustastaan. Rakkaus, reiluus ja näkökulmanottokyky ovat Maaritin vahvuuksia.
  • Lotta Uusitalo-Malmivaara on FT, erityispedagogiikan dosentti ja yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Lotta tutkii vahvuuksia ja hyvän huomaamista, kouluttaa ja kirjoittaa aiheesta.
  • Heli Väre on FM, yrittäjä ja businessterapeutti. Helillä on kokemusasiantuntijuutta yritysmaailmasta ja hänen missionsa on kehittää suomalaista johtamis- ja yrityskulttuuria positiivisemmaksi.
Hallituksen kuva

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus 2018. Ylärivissä vasemmalta: Riitta Marjamaa, Sirkkaliisa Heimonen, Maarit Tiililä ja Heli Väre. Alarivissä Touko Kuusi, Ritva Enäkoski (pj.), Sanna Salovuori (eronnut hallituksesta) ja Aliisa Holkko.