Vahvuudet – myönteiset tunteet – hyvinvointi

Suomen positiivisen psykologian yhdistys on kaikille avoin foorumi, jonka päämäärinä on tuoda työkaluja parempaan arkeen, jakaa tutkittua tietoa sekä vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen voimavaroja ja hyvinvointia. Yhdistys on perustettu vuonna 2015.

SPPY:n hallitus

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus koostuu innokkaista positiivisen psykologian ammattilaisista ja aktiiveista.

SPPY:n hallitus vuonna 2022
Ylärivi: Kati Ramm-Schmidt, Johanna Koskimies, Pirjo Grönroos ja Ritva Enäkoski.
Keskirivi: Jorma Korkkinen, Tarja Salmi, Sanni Kotilainen ja Viivi Pentikäinen.
Alarivi: Pirjo Wesaniemi, Pauliina Avola ja Jaana Välimäki.

Hallitus esittäytyy:

Pauliina Avola, KM, väitöskirjatutkija, on positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen kouluttaja ja tietokirjailija sekä Positive Psychology Coach® -kouluttaja. Pauliina on tutustunut positiivisen psykologian tutkimuksiin jo 2000-luvun alusta saakka, ja syventänyt opintojaan positiivisesta psykologiasta niin suomalaisissa kuin ulkomaalaisissakin yliopistoissa. Lisäksi Pauliinalla on lukuisia koulutuksia hyvinvointiin ja ratkaisukeskeiseen valmennukseen liittyen. Positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen valmennuksen sisältöjä Pauliina on kouluttanut yli 10 vuotta.

Ritva Enäkoski, SPPY:n hallituksen puheenjohtaja, on journalisti, taitovalmentaja, kirjailija, VTM, EMBA, Mindfulness Instructor sekä positiivisen psykologian asiantuntija ja myönteisyyden mielentaitojen opettamisen pioneeri.

Pirjo Grönroos , hallituksen sihteeri.

Jorma Korkkinen on Certified Results Coach ja kiinnostunut positiivisen psykologian mahdollisuuksista hyvinvointiin. Jormalla on pitkä kokemus yritysjohtamisesta ja erilaisista muutostilanteista. Häntä inspiroi itsensä johtaminen ja elämän merkityksellisyyden kokeminen.Näistä teemoista hän on pitänyt kursseja ja luentoja.

Johanna Koskimies on Certified Business Coach ja uracoach sekä hyvinvointivalmentaja, joka innostui positiivisesta psykologiasta koettuaan myönteisen ajattelun käänteentekevän voiman omassa elämässään. Johanna on opiskellut positiivisen psykologian teoriaa ja käytäntöä Helsingin yliopistossa, Penn Statessa sekä Yalessa.  Nykyisessä työssään Johanna auttaa ihmisiä kehittämään onnellisuustaitojaan sekä voimaan hyvin työssään ja työuransa muutostilanteissa. 

Sanni Kotilainen on OTM, Certified Business Coach®, NLP Master Practitioner ja Positive Psychology Practitioner™. Ihmisyyden, itsetuntemuksen ja henkisen kasvun ymmärtäminen ovat olleet Sannin keskeisimpiä kiinnostuksen kohteita nuoruudesta alkaen.
Sanni työskentelee HR-alan ammattilaisena työoikeusjuristina ja myös coachaa esihenkilöitä organisaation sisäisenä coachina. Hän on kiinnostunut siitä miten inhimillinen kasvu ja positiivinen psykologia voidaan valjastaa erilaisten organisaatioiden ja yhteisöiden eduksi.

Viivi Pentikäinen, VTM, väitöskirjatutkija, positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen tietokirjailija sekä Positive Psychology Coach® -kouluttaja, on työskennellyt koko aikuisikänsä valmennus- ja koulutusalalla hyvinvoinnin, positiivisen pedagogiikan ja positiivisen psykologian parissa.Viivi on perehtynyt positiiviseen psykologiaan, hyvinvointitutkimukseen ja ratkaisukeskeiseen valmennukseen vuosien aikana lukuisissa koulutuksissa sekä opiskellut positiivista psykologiaa sekä Helsingin yliopistossa että University of East Londonin MSc Applied Positive Psychology & Coaching Psychology – maisteriohjelmassa.

Kati Ramm-Schmidt, ETM ja Positive Psychology Practioner ™, on tehnyt pitkän uran markkinoinnin eri työtehtävissä. Kati opiskelee paraikaa palvelumuotoilun tutkintoa ja työhyvinvointia. Kokonaisvaltainen hyvinvointi, kehon ja mielen yhteys, ennaltaehkäisevä terveydenhoito sekä henkinen kasvu ovat olleet pitkään Katin mielenkiinnon kohteita. Kati on erityisen kiinnostunut siitä kuinka palvelumuotoilun ja positiivisen psykologian avulla voidaan parantaa työhyvinvointia ja työntekijäkokemusta.  

Tarja Salmi on ICF-sertifioitu ammatticoach. Monipuolinen työhistoria on antanut hänelle vankkaa kokemuspohjaa siihen, että nyt hän voi koko sydämellään auttaa muita kirkastamaan omaa ydintään ja ratkaisemaan elämän eteen tuomia haasteita, oli kyse sitten ammatillisesta tai henkilökohtaisesta asiasta. Positiivinen psykologia ja ihmismielen ihmeet innostavat alati tätä ainaisen oppimisen puolesta liputtajaa.

Pirjo Wesaniemi on helsinkiläinen pitkän linjan toimittaja, sosionomi ja tietokirjailija. Hänellä on pitä ura sanomalehdissä, radiossa, televisiossa ja aikakauslehdistössä. Hän on viiden lapsenlapsen mummi, joka rakastaa ruokaa, oopperaa ja uskoo hyvän tähden.

Jaana Välimäki, rahastonhoitaja

Tiimit ja vastuut

Viestintä

Jorma Korkkinen, Johanna Koskimies,  Sanni Kotilainen, Kati Ramm-Schmidt, Tarja Salmi ja Pirjo Wesaniemi.

Talous ja hallinto 

Ritva Enäkoski, Pirjo Grönroos ja Jaana Välimäki.

Tapahtumat

Tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen osallistuu koko SPPY:N hallitus.

OLLAAN YHTEYDESSÄ:

Lähetä meille sähköpostia osoitteella info@sppy.fi. Vastaamme pian!

Scroll to Top