Vahvuudet – myönteiset tunteet – hyvinvointi

Suomen positiivisen psykologian yhdistys on kaikille avoin foorumi, jonka päämäärinä on tuoda työkaluja parempaan arkeen, jakaa tutkittua tietoa sekä vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen voimavaroja ja hyvinvointia. Yhdistys on perustettu vuonna 2015.

SPPY:n hallitus

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus koostuu innokkaista positiivisen psykologian ammattilaisista ja aktiiveista.

SPPY:n hallitus vuonna 2023

Ylärivissä vasemmalta Ritva Enäkoski, Johanna Koskimies ja Anne-Mari Kuusimäki. Keskirivissä Jorma Korkkinen, Kati Ramm-Schmidt ja Jaana Välimäki. Alarivissä Tarja Salmi ja Sanni Kotilainen. Pirjo Grönroos ja Marja-Liisa Manka puuttuvat kuvasta.

Hallitus esittäytyy:

Ritva Enäkoski, SPPY:n hallituksen puheenjohtaja, on journalisti, taitovalmentaja, kirjailija, VTM, EMBA, Mindfulness Instructor sekä positiivisen psykologian asiantuntija ja myönteisyyden mielentaitojen opettamisen pioneeri.

Pirjo Grönroos , hallituksen sihteeri.

Jorma Korkkinen on Certified Results Coach ja kiinnostunut positiivisen psykologian mahdollisuuksista hyvinvointiin. Jormalla on pitkä kokemus yritysjohtamisesta ja erilaisista muutostilanteista. Häntä inspiroi itsensä johtaminen ja elämän merkityksellisyyden kokeminen.Näistä teemoista hän on pitänyt kursseja ja luentoja.

Johanna Koskimies on Certified Business Coach ja uracoach sekä hyvinvointivalmentaja, joka innostui positiivisesta psykologiasta koettuaan myönteisen ajattelun käänteentekevän voiman omassa elämässään. Johanna on opiskellut positiivisen psykologian teoriaa ja käytäntöä Helsingin yliopistossa, Penn Statessa sekä Yalessa.  Nykyisessä työssään Johanna auttaa ihmisiä kehittämään onnellisuustaitojaan sekä voimaan hyvin työssään ja työuransa muutostilanteissa. 

Sanni Kotilainen on OTM, Certified Business Coach®, NLP Master Practitioner ja Positive Psychology Practitioner™. Ihmisyyden, itsetuntemuksen ja henkisen kasvun ymmärtäminen ovat olleet Sannin keskeisimpiä kiinnostuksen kohteita nuoruudesta alkaen.
Sanni työskentelee HR-alan ammattilaisena työoikeusjuristina ja myös coachaa esihenkilöitä organisaation sisäisenä coachina. Hän on kiinnostunut siitä miten inhimillinen kasvu ja positiivinen psykologia voidaan valjastaa erilaisten organisaatioiden ja yhteisöiden eduksi.

Anne-Mari Kuusimäki on pitkän opettajan uransa jälkeen väitellyt kasvatustieteen tohtoriksi. Väitöstutkimuksessa selvitettiin vanhempien ja opettajien mielipiteitä digitaalisen viestinnän toimivuudesta kasvatuskumppanuuden välineenä. Anne-Marin ydinarvot kumpuavat humanistisesta ihmiskäsityksestä ja jalkautuvat kouluttajan työssä ratkaisukeskeisten ja positiivisen psykologian menetelmien kautta ihmisten hyvän elämän vahvistamiseen. Anne-Mari on ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ja kouluttaa uusia valmentajia nepsy-taustaisten ihmisten myönteisen elämänpolun tukemiseen. Anne-Marin Innostuksen kohteena on myös hyvinvoivien yhteisöjen vahvistaminen vuorovaikutteisten koulutusten kautta.

FT, YTM Marja-Liisa Manka on toiminut pitkään muun muassa työhyvinvoinnin professorina Tampereen yliopistossa ja toimii edelleen työhyvinvoinnin johtamisen dosenttina ja yrittäjänä. Hän on johtanut lukuisia tutkimus- ja kehittämishankkeita ja toiminut myös itse kehittäjänä, kouluttajana ja kolumnistina. Hänet on palkittu Vuoden yhteiskuntatieteilijä  -tunnustuksella vuonna 2011. Viimeisimmät tietokirjat ovat Työhyvinvointi (uudistettu painos 2023) yhdessä Marjut Mankan kanssa sekä Elämänilon jäljillä. Tunne juuresi – vaikuta elämääsi  (2022).

Kati Ramm-Schmidt, ETM ja Positive Psychology Practioner ™, on tehnyt pitkän uran markkinoinnin eri työtehtävissä. Kati opiskelee paraikaa palvelumuotoilun tutkintoa ja työhyvinvointia. Kokonaisvaltainen hyvinvointi, kehon ja mielen yhteys, ennaltaehkäisevä terveydenhoito sekä henkinen kasvu ovat olleet pitkään Katin mielenkiinnon kohteita. Kati on erityisen kiinnostunut siitä kuinka palvelumuotoilun ja positiivisen psykologian avulla voidaan parantaa työhyvinvointia ja työntekijäkokemusta.  

Tarja Salmi on Certified Business Coach, työyhteisövalmentaja ja inhimillisemmän työelämän puolestapuhuja.  Hän haluaa jatkuvasti kehittää itseään, oppia ja oivaltaa uutta ja elää vahvasti ajan hermolla. Tarja on työyhteisöissä erilaisuuden voiman, vuorovaikuttamisen sekä keskustelevan ja kuuntelevan työkulttuurin puolestapuhuja, tunnetaitoja ja positiivista psykologiaa unohtamatta. Hän kääntää haasteet mahdollisuuksiksi ja nostaa ihmiset eri prosessien kärkeen.

Jaana Välimäki, rahastonhoitaja

Tiimit ja vastuut

Viestintä

Jorma Korkkinen, Johanna Koskimies,  Sanni Kotilainen, Kati Ramm-Schmidt ja Tarja Salmi.

Talous ja hallinto 

Ritva Enäkoski, Pirjo Grönroos ja Jaana Välimäki.

Tapahtumat

Tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen osallistuu koko SPPY:n hallitus.

OLLAAN YHTEYDESSÄ:

Lähetä meille sähköpostia osoitteella info@sppy.fi. Vastaamme pian!

Scroll to Top