Vahvuudet – myönteiset tunteet – hyvinvointi

Suomen positiivisen psykologian yhdistys on kaikille avoin foorumi, jonka päämäärinä on tuoda työkaluja parempaan arkeen, jakaa tutkittua tietoa sekä vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen voimavaroja ja hyvinvointia. Yhdistys on perustettu vuonna 2015.

Hallitus

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus koostuu innokkaista positiivisen psykologian ammattilaisista ja aktiiveista.

Pauliina Avola, KM, väitöskirjatutkija, on positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen kouluttaja ja tietokirjailija sekä Positive Psychology Coach® -kouluttaja. Pauliina on tutustunut positiivisen psykologian tutkimuksiin jo 2000-luvun alusta saakka, ja syventänyt opintojaan positiivisesta psykologiasta niin suomalaisissa kuin ulkomaalaisissakin yliopistoissa. Lisäksi Pauliinalla on lukuisia koulutuksia hyvinvointiin ja ratkaisukeskeiseen valmennukseen liittyen. Positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen valmennuksen sisältöjä Pauliina on kouluttanut yli 10 vuotta.

Ritva Enäkoski, SPPY:n hallituksen puheenjohtaja, on journalisti, taitovalmentaja, kirjailija, VTM, EMBA, Mindfulness Instructor sekä positiivisen psykologian asiantuntija ja myönteisyyden mielentaitojen opettamisen pioneeri.

Sirkkaliisa Heimonen, PsT ja ratkaisukeskeinen valmentaja, työskentelee hyvän ikääntymisen ja ikäihmisten mielen hyvinvoinnin edistämisen asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.

Jorma Korkkinen on Certified Results Coach ja kiinnostunut positiivisen psykologian mahdollisuuksista hyvinvointiin. Jormalla on pitkä kokemus yritysjohtamisesta ja erilaisista muutostilanteista. Häntä inspiroi itsensä johtaminen ja elämän merkityksellisyyden kokeminen.Näistä teemoista hän on pitänyt kursseja ja luentoja.

Johanna Koskimies on Certified Business Coach ja uracoach sekä hyvinvointivalmentaja, joka innostui positiivisesta psykologiasta koettuaan myönteisen ajattelun käänteentekevän voiman omassa elämässään. Johanna on opiskellut positiivisen psykologian teoriaa ja käytäntöä Helsingin yliopistossa, Penn Statessa sekä Yalessa.  Nykyisessä työssään Johanna auttaa ihmisiä kehittämään onnellisuustaitojaan sekä voimaan hyvin työssään ja työuransa muutostilanteissa. 

Tuija Kuusmetsä on tehnyt työuransa terveysalan eri sektoreilla. Työssä ja omassa elämässään hän on kokenut terveyteen ja sen menettämiseen liittyviä vastoinkäymisiä. Kokemus siitä, miten ihminen voi kokea elämän hyväksi haastavienkin elämänvaiheiden aikana, herätti kiinnostuksen lähteä tutustumaan niihin voimavaroihin ja hyvinvoinnin lähteisiin, joita meissä ihmisissä pulppuaa.

Viivi Pentikäinen, VTM, väitöskirjatutkija, positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen tietokirjailija sekä Positive Psychology Coach® -kouluttaja, on työskennellyt koko aikuisikänsä valmennus- ja koulutusalalla hyvinvoinnin, positiivisen pedagogiikan ja positiivisen psykologian parissa.Viivi on perehtynyt positiiviseen psykologiaan, hyvinvointitutkimukseen ja ratkaisukeskeiseen valmennukseen vuosien aikana lukuisissa koulutuksissa sekä opiskellut positiivista psykologiaa sekä Helsingin yliopistossa että University of East Londonin MSc Applied Positive Psychology & Coaching Psychology – maisteriohjelmassa.

Tarja Salmi on ICF-sertifioitu ammatticoach. Monipuolinen työhistoria on antanut hänelle vankkaa kokemuspohjaa siihen, että nyt hän voi koko sydämellään auttaa muita kirkastamaan omaa ydintään ja ratkaisemaan elämän eteen tuomia haasteita, oli kyse sitten ammatillisesta tai henkilökohtaisesta asiasta. Positiivinen psykologia ja ihmismielen ihmeet innostavat alati tätä ainaisen oppimisen puolesta liputtajaa.

Pirjo Somerkivi, (YTT, FM, tietokirjailija) toimii kouluttajana, valmentajana ja työnohjaaja-coachina erityisesti sosiaali-, terveys- ja koulutusaloilla. Pitkästä elämän- ja työkokemuksestaan huolimatta Pirjolla riittää kiinnostavaa opiskeltavaa elämässä selviytymisessä Nalle Puhin Rimpatirei -asenteella. Pirjon hyvänä elämänohjeena toimii Älä lyö päätäsi seinään, etsi ovi!

Pirjo Wesaniemi on helsinkiläinen pitkän linjan toimittaja, sosionomi ja tietokirjailija. Hänellä on pitä ura sanomalehdissä, radiossa, televisiossa ja aikakauslehdistössä. Hän on viiden lapsenlapsen mummi, joka rakastaa ruokaa, oopperaa ja uskoo hyvän tähden.

Carita Vilén on matkailualan ja koulutuksen ammattilainen, matkailun opettaja ja valmentaja. Hän toimii opetustyönsä ohella ratkaisukeskeisenä valmentajana ja jatko-opiskelee kasvatustieteitä. Caritalle on tärkeää itsensä kehittäminen ja itsestä ja muista oppiminen. Hän näkee haasteet mahdollisuuksina, ja haluaa keskittyä ihmisissä näiden vahvuuksiin. Caritan sydän lämpenee aktiivisen liikunnan ja matkailun ohella positiivisella psykologialle, tunnetaidoille, taiteelle, kukille ja sisustamiselle. 

YHTEYSTIEDOT

  • Talous, laskutus ja jäsenmaksut: laskutus@sppy.fi
  • Muut asiat: info@sppy.fi
SPPY Hallitus 2021

Suomen positiivisen psykologian yhdistys ry:n hallitus 2021. Ylärivissä vasemmalta: Ritva Enäkoski, Johanna Koskimies, Tuija Kuusmetsä ja Sirkkaliisa Heimonen. Keskirivi: Tarja Salmi, Pauliina Avola, Viivi Pentikäinen ja Jorma Korkkinen. Alarivissä Carita Vilén, Pirjo Wesaniemi ja Pirjo Somerkivi.

Tiimit ja vastuut

Viestintä

Johanna Koskimies, Tuija Kuusmetsä, Tarja Salmi ja Pirjo Wesaniemi.

Talous ja hallinto 

Ritva Enäkoski, Sirkkaliisa Heimonen ja Pirjo Somerkivi.

Tapahtumat

Pauliina Avola,  Viivi Pentikäinen ja Carita Vilén.

OLLAAN YHTEYDESSÄ:

Talous ja laskutus: laskutus@sppy.fi

Muut asiat: info@sppy.fi

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

Vieritä ylös