Tunteet ja muutosmuskelit kiinnostivat

Järjestyksessään toinen Kohti parempaa arkea -ilta järjestettiin Haaga-Helia Pasilan tiloissa 19.1.2017. Lähes 100-paikkainen sali oli miltei täynnä ja kuulijat erittäin kiinnostuneita illan vierailevista puhujista Camilla Tuomisesta ja Saara Remeksestä.

Tunnekuvakirjan keväällä/syksyllä 2016 julkaissut Camilla Tuominen puhui otsikolla Työyhteisön ilmapiirin salavaikuttajat: tunteet.

Tuomisen missio on tehdä tunteet ymmärrettäväksi kaikille ja näkyväksi työelämässä, jossa ne usein lakaistaan maton alle. Hän on aina piirtänyt ymmärtääkseen omat tunteensa ja jossain vaiheessa huomasi, että tunteiden kuvaaminen visuaalisesti auttaa muitakin ymmärtämään niitä paremmin. Omien tunteiden ymmärtäminen ja käsitteleminen ja niistä puhuminen auttavat ymmärtämään myös muiden tunteita. Työelämässä tällaisille taidoille on runsaasti tarvetta ja Camilla Tuominen kiertääkin ahkerasti yrityksissä luennoimassa. Tunnekuvakirjan lisäksi Camilla on luonut Emotion Tracker -sovelluksen, jolla omia tunnetiloja oppii tunnistamaan ja nimeämään.

Intohimokin voi uuvuttaa

Vierailevien puhujien välissä puhuttiin pakonomaisesta ja harmonisesta intohimosta. Suomen positiivisen psykologian yhdistyksen hallituksen edustajat Touko Kuusi ja Ritva Enäkoski kertoivat siitä, miten innostus ja intohimokin voivat muuttua pakonomaiseksi. Kuusi esitteli tutkimustietoa ja Enäkoski henkilökohtaisen näkökulman aiheeseen.

Kun muutos iskee vasten kasvoja

Käyttäytymistieteilijä, valmentaja, psykoterapeutti ja työyhteisösovittelija Saara Remes käsitteli puheenvuorossaan muutosta ja työvälineitä sen hyväksymiseen.

Saaran mukaan muutos on uusi normaali. Nopeasti muuttuvat markkinat ovat aiheuttaneet työelämän murroksen, jossa entisellä ajattelulla ja toimintatavoilla ei enää pärjätä. Työyhteisöjen asenneilmapiiriä ja resilienssiä (joustavuutta, muutoskykyä) on johdettava jotta jatkuvat muutokset eivät lamauttaisi vaan tehostaisivat ja innostaisivat työyhteisöä.

Kirjoittaja

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Saatat pitää myös näistä:

Luontoretkellä sisällä

Tänä keväänä luonnossa liikkuminen on ollut monille erityisen merkityksellistä. Ulkoilu on ollut tapa tavata ystäviä tai tuoda tauotusta ja maisemanvaihdosta työpäivään.

Muutosjoustavalla johtajalla on joustavat nivelet

Nyt kun ei tarvitse ajaa paikasta toiseen, on enemmän aikaa soitella, kysellä alaisten kuulumisia, kertoilla omankin perheen tapahtumista. Se tuo alaisia lähemmäksi esimiestään, ja nostaa esimiehestä esiin aidon johtajan.

Vieritä ylös