Puheenjohtajan syystervehdys

Kesä oli kaunis ja kuuma. Niin monena vuonna olen toivonut aurinkoista kesää, toive toteutui. Toivottavasti kesä latasi ja antoi uutta puhtia parempaan arkeen.

Yhdistyksemme suuntaa syksyyn innolla. Suureksi iloksemme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on myöntänyt 2.7. 2018 Suomen Positiivisen Psykologian yhdistys ry:lle järjestöjen pienavustuksena 7000 euroa. STEA:n tuella järjestämme syksyllä 2018 kolme huippuluentoa, joiden tavoitteena on antaa tietoa ja välineitä hyvän arjen rakentamiseen.

Muistutukseksi syksyn agendaa:

23.8 psykoterapeutti Maaret Kallio johdattelee meidät kohtaamaan itsemme ja toisemme. Tilaisuus on loppuun varattu. Paasitornin sali on täynnä.

10.9. pikaluistelija Mika Poutala kertoo avoimesti, miten epäonnistuminen voi kääntyä onnistumiseksi.

15.10 emerita Marja-Liisa Manka kertoo työhyvinvoinnin uusista tuulista, enää se ei ole jumppaa ja vetäytymisiä. Työntekijät ovat yritysten resurssipankki!

Neljäskin luentoilta on luvassa syyskuun lopussa. Tohtorikoulutettava sekä tämän yhdistyksen perustaja Emilia Lahti puhuu kuuluisasta suomalaisten varavoimasta: SISUSTA. Emilia tekee parhaillaan aiheesta väitöskirjaa.

Toteutamme myös yhden työpajan: Vahvuudet, miten ydinvahvuuksiani käytän ja miten toimin toisten ihmisten vahvuuksien tukena, miten työyhteisössä vahvuudet tunnistetaan ja jalostetaan voimaksi. Tämän työpajan vetää Aliisa Holkko minun kanssani. Paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin.

Muistattehan ilmoittautua luennoillemme aina Facebook-sivuillamme olevan linkin kautta. Toivomme tilaisuuksien teemojen innostavan osallistumaan ja saamme aikaan aktiivista keskustelua siitä, miten parempaa arkea voidaan yhdessä rakentaa.

Nyt se SUURI HAASTE!

Meillä on Facebookissa 900 seuraajaa eli Facebook-jäsentä. Yhdistyksellä on alle 200 jäsentä. Paremman arjen rakentamiseen tarvitaan iso joukkovoima, niin yhteistyötä kuin yhdessä tekemistäkin.  Haluaisitteko olla mukana kanssamme rakentamassa parempaa arkea? Tämä syksy on turvassa, mutta ensi vuoden luentotilaisuuksien ja työpajojen järjestämiseen tarvitsemme aktiivisia ja ideoivia  jäseniä lisää. Muita tuloja meillä ei ole, hallituksen kaikki jäsenet toimivat vapaaehtoisina paremman arjen rakentajina.

Lopuksi

Kolme vuotta olen vetänyt tätä upeaa yhdistystä. Vieläkään ei unelmani ole toteutunut, että positiivinen psykologia olisi jossain maamme yliopistossa omana aineena, josta voisi valmistua maisteriksi. Olen itse omat oppini hakenut TaitoBa Housen kursseilta, Helsingin yliopiston täydennyskoulutuksen kurssilta, Chapell Hill Universitystä North Carolinesta sekä Pennsylvanian ylipistosta. Teen parhaillaan Joyllan verkkokurssia Positiivisen psykologian asiantuntijaksi.

Yksi unelmistani toteutui kesäkuun lopussa Unkarissa, Budabestissa, yhdeksänsissä Euroopan Positiivisen Psykologian konferenssissa. Olen ihaillut, lukenut, tenttinyt ja seurannut positiivisen psykologian huippuasiantuntijaa, professori Barbara Fredricksonia. Nyt sain Budabestissa tilaisuuden viedä hänelle tuliaisiksi Suomesta Sisu-rahan. (Kutsun sitä mitaliksi). Barbara Fredrickson totesi heti minulle, että tiesinkö, että hänkin on suomalaista sukujuurta. Tiesin. Totesimme, että olemme sisulla siunattuja.

Oltaisiinkos yhdessä rakentamassa parempaa arkea?

 

Terveisin Ritva Enäkoski, puheenjohtaja

 

 

 

 

Kirjoittaja

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Saatat pitää myös näistä:

Sukimisryhmät tarpeen!

Yhteisöllisyys on valitettavasti vähentynyt työpaikoilla viime vuosina. Korona ajoi valtaosan etätyöhön pystyvistä ihmisistä kotitoimistoihin – ja jättikin heidät sinne.

Mielen taidot tukevat hyvää ikääntymistä

Omia mielikuvia ikääntymisestä on toisinaan hyvä pysähtyä pohtimaan, sillä ne ohjaavat vahvasti suhtautumistamme asioihin. Näenkö ikääntymisen vääjäämättömänä luopumisten sarjana ja aikana, jolloin elämänsisältö kapeutuu?