Helmikuun teema: Sisu

MINUN SISUNI

Sisu koetuksella

Tänä keväänä tulee kolme vuotta siitä, kun sisuni oli koetuksella. Silloin turvallisuuden tunteeni meni pirstaleiksi. Jouduin taistelemaan kaikesta, joka oli minulle tärkeää. Olen kiitollinen, että minulla oli läheisiä tukemassa tuona aikana. Itse taistelu oli kuitenkin käytävä yksin. Asian ratkettua jäin tyhjän päälle. Olin yksinäinen. Olin myös surullinen. Synkkä syksy ei päästänyt minua otteestaan. Oli vielä kerran katsottava menneisyyttä silmästä silmään. Lopulta ilma kirkastui ja vihdoin pääsin eteenpäin. Nyt olen ollut yli kaksi vuotta turvassa.

Sisu not Silence

Tapasin sisututkija Emilia Lahden ensimmäisen kerran kesällä 2017. Emilian sanat sisusta soljuivat sydämeeni ja tunsin suurta kiitollisuutta tämän muutoksen voimaa huokuvan naisen olemassaolosta. Kun Emilia aloitti lähisuhdeväkivallan vastaisen Sisu Not Silence-kampanjansa, juoksun halki Uuden-Seelannin, ihmiset ympäri maailmaa inspiroituivat. He tarttuivat ajatukseen lempeistä, ihmisiä yhteen tuovista Sisu-illoista, joiden keskiöissä on kokemusten jakaminen, nähdyksi tuleminen ja arvostava kohtaaminen. Näissä Sisu-illoissa olen saanut tutustua moneen ainutlaatuiseen ihmiseen. Olen myös itse järjestänyt Sisu-illan ystävilleni. Arvostava kohtaaminen korjaa ja saa meidät kukoistamaan. Noiden iltojen kaltaisille turvallisille tiloille on suuri tarve ja yhdessä voimme niitä lisätä. Mitäpä, jos sinä pitäisit Sisu-illan tänä keväänä, vaikkapa jo Sisun päivänä 28.2.?

Emilian ajatukset sisusta ovat auttaneet minua jäsentelemään omaa kokemustani elämäni vaikeimmasta ajasta. Sisu on auttanut minua elämässäni jo monesti. Se on nostanut minut selkäänsä ja kuiskannut varmana: ”Periksi ei anneta, sinä ansaitset parempaa!”.

Nollatoleranssi alaspainamiselle – Iso käsi ilolle ja rohkeudelle!

Sisussa on vahva rohkeuden aspekti. Vaalin aktiivisesti rohkeuttani puuttua kiusaamiseen ja ilkeään käytökseen sitä havaitessani. Vaalin myös rohkeuttani ilon lisäämiseen. Me jokainen olemme vastuussa siitä, millaisessa tunneilmapiirissä elämme. Olen huomannut toimintani lisäävän myös muiden ihmisten rohkeutta puuttua epäkohtiin. Olen saanut nähdä enemmän vapautunutta naurua, kun jäinen tunnelma on alkanut sulaa. Toivon sydämestäni, että myös sinä saat kokemuksen sisäisestä voimastasi, sinun omasta Sisustasi, jolla on ihmeitä tekevä voima!  

Suloisen Sisukasta helmikuuta jokaiselle!

Kirjoittaja

Lataa kuukauden teemakuva omalle koneellesi

Klikkaa hiiren oikeanpuoleista painiketta kuvan päällä ja valitse valikosta Tallenna nimellä tai Tallenna kuva nimellä.

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Saatat pitää myös näistä:

Luontoretkellä sisällä

Tänä keväänä luonnossa liikkuminen on ollut monille erityisen merkityksellistä. Ulkoilu on ollut tapa tavata ystäviä tai tuoda tauotusta ja maisemanvaihdosta työpäivään.

Muutosjoustavalla johtajalla on joustavat nivelet

Nyt kun ei tarvitse ajaa paikasta toiseen, on enemmän aikaa soitella, kysellä alaisten kuulumisia, kertoilla omankin perheen tapahtumista. Se tuo alaisia lähemmäksi esimiestään, ja nostaa esimiehestä esiin aidon johtajan.

Kriisissä arjen onnellisuustaidot punnitaan!

Tilanne on mikä on, mutta suhtautumisesi siihen sinä voit valita, jos haluat. Ja kun päätät keskittyä enemmän siihen, mikä on hyvin, niin voit paremmin, läheisesi voivat paremmin, eikä sinun tarvitse jälkeenpäin katua sitä, että annoit huoliajatusten pilata tämän ajan, kun olisit voinut vähän nauttiakin siitä.

Vieritä ylös