Lahti, Emilia Elisabet: Gentle Power. Sounds True Inc. 2023

Inspiroiva E. Elisabet Lahti, Ph.D. on kirjoittanut ensimmäisen kirjansa Gentle Power, joka perustuu hänen väitöskirjaansa ’Sisu’ nimellä tunnetusta käsitteellisestä konstruktiosta. Olen arvostanut Lahtea jo vuosien ajan ja ilmiönä Sisu on mielenkiintoinen. Tiedän kokemuksesta, että hän on hyväsydäminen ihminen!

Sisu on periksiantamattomuutta, yllättävien henkisten voimavarojen hyödyntämistä ja sitkeyttä ilman kovuutta. Sisulle synonyymia, se on kotimainen kansallisaarre! Liiallinen sisu voi näyttäytyä ylimielisyytenä ja empatian puutteena. Sisu tulisikin yhdistää itsemyötätuntoon ja pyrkimykseen tehdä maailmasta parempi paikka olemalla avuksi muille. Lahti on tehnyt niin kampanjoimalla lähisuhdeväkivaltaa vastaan ja inspiroiden ihmisiä saavutuksillaan niin ultrajuoksijana kuin myös tutkijana.

Kirjan teemoja ovat sisun lisäksi voima/vaikutusvalta ja johtaminen/johtajuus. Esimerkillisyys voi olla vaikuttavaa voimaa ja jokainen voi olla halutessaan johtaja. Tämä vaatii toki lähtökohtaisesti itsensä johtamista. Johtajuus voi olla pahimmillaan toksista, mutta kiltteydellä ja hellyydellä karaistu johtajuus voi olla suorastaan transformatiivista. Edellä mainitut hyveet eivät tarkoita heikkoutta. Ne ovat enemmänkin rohkeaa uskaliaisuutta. Parhaimmillaan lempeän sisukas johtaja voi osoittaa systeemijohtajuutta, jossa kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa!

Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi itse kullekin. Sen ideoiden ja syvällisten ajatusten kirjo on häikäisevä. Kirjan luettua näkee maailman uusin silmin.

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Saatat pitää myös näistä:

Sukimisryhmät tarpeen!

Yhteisöllisyys on valitettavasti vähentynyt työpaikoilla viime vuosina. Korona ajoi valtaosan etätyöhön pystyvistä ihmisistä kotitoimistoihin – ja jättikin heidät sinne.

Mielen taidot tukevat hyvää ikääntymistä

Omia mielikuvia ikääntymisestä on toisinaan hyvä pysähtyä pohtimaan, sillä ne ohjaavat vahvasti suhtautumistamme asioihin. Näenkö ikääntymisen vääjäämättömänä luopumisten sarjana ja aikana, jolloin elämänsisältö kapeutuu?